Agar - želírujúca látka
Podrobný popis
Agar je prírodný želatinový prípravok získaný z morských rias. Obsahuje vápnik, horčík, kyselinu listovú a jód. Má nepatrnú energetickú hodnotum Používa sa ako poleva s ovocím, alebo na zeleninové aspiky.
Zloženie: prípravok z morských rias Gelidium sp.
Návod: Na 300ml vody dávkujeme 1 lyžičku agaru, 5 - 10 lyžičiek cukru (25 - 50g), možno pridať šťavu z citróna alebo ovocia. Zmiešame, necháme 10 minút nabobtnať, potom 15 minút varíme. Podávame po ztuhnutí. Na zeleninové aspiky dáme namiesto cukru 1/2 lyžičky soli.
Priemerné výživové hodnoty v 100 g:
Energetická hodnota: 701,4 kJ/167,8 kcal
Tuky: 0 g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 83,9 g, z toho cukry: 0 g
Bielkoviny: 0 g
Soľ: 0,25 g
Bez pridanej soli.
Balenie: 20 g
Skladovanie: Uchovajte v suchu a teplote do 25°C.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.