ČIERŇAVA - TMAVÝ PU-ERH SHU-CHA - sypaný čaj 50g
Podrobný popis
Shu-cha, tmavý intenzívne fermentovaný čaj.
SHU-CHA 熟茶
Shu-cha je puerový typ, ktorý prejde cielene vyvolanou 2 - 3 mesačnou mokrou, riadenou a kontorolovanou fermentáciou na Veľkej mokrej kope Wo-dui. Počas nej sa Mao-cha premení na výrazne fermentovaný čaj, z ktorého sa lisujú tmavé Puery typu Shu-cha. Shu-cha je tmavý silne fermentovaný čaj a pripomína staré čaje Sheng-cha, ktoré zreli počas desiatok rokov. Je to zrýchlený proces, pri ktorom na hlbokú fermentáciu netreba čakať celé roky.
Zloženie: 100% Camellia sinensis.
Balenie: sypaný čaj, 50 g
Skladovanie: Uchovajte v suchu a teplote do 25°C.
Príprava:
Odporúčame viacnálevovú prípravu čaju na čajovom mori.
Do čínskej alebo taiwanskej čajovej kanvičky s objemom cca 200 – 250 ml nasypeme čajové lístky (5 - 7 g). Prepláchneme ich horúcou vodou, ktorá sa hneď zleje. Voda čaj prepláchne, preparí a prebudí.
Čajové lístky v kanvičke následne zalejeme vodou horúcou 100 °C a necháme lúhovať 1 minútu.
Nálev zlejeme do pomocnej kanvičky, aby sa premiešal a bnol homogénny a nalejeme ho do misiek. Odporúčame použiť vysoké voniatka a z nich preliať čaj do plytkejších misiek na pitie, aby ste si užili príjemnú vôňu čaju. Používanie misiek na vôňu – voniatok je tradičný taiwanský spôsob prípravy a podávania čaju.
Teplé lístky v kanvičke zalejeme ešte niekoľkokrát podľa chuti, čaj je viacnálevový. Lúhovanie po druhom náleve po minúte predlžujeme.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.