PAI-MU-TAN BELISSIMA - BIELA PIVONKA - sypaný čaj 50g
Podrobný popis
Biely čaj Pai Mu Tan pochádza z provincie Fujian a pestuje sa na svahoch hôr vo výške do 1500 m. Kríčky Da Bai Cha typické bielymi bladými púčikmi.
Čaj obsahuje mladé lístky a biele púčiky, podľa ktorých biele čaje aj dostali svoje meno. Čaj sa zberá ráno a suší sa na slnku, pričom beží jemná prirodzená oxidácia, čo mu dáva svieži charakter. Vďaka tomu majú lístky veľmi prirodzený neformály vzhľad.
Chuť príjemná, plná, nasladlá s kvetinovo-bylinnými tónmi a dlhým dozvukom. Nálev teplej žltkastej farby. Nálev je výraznejší a plnší ako u väčšiny ostatných bielych čajov.
Zloženie: 100% Camellia sinensis.
Balenie: sypaný čaj, 50 g
Skladovanie: Uchovajte v suchu a teplote do 25°C.
Príprava:
Odporúčame viacnálevovú prípravu čaju na čajovom mori.
Do čínskej alebo taiwanskej čajovej kanvičky s objemom cca 200 ml nalejeme horúcu vodu, aby sa kanvička prehriala a prevlhčila. Vodu vylejeme.
Do kanvičky vložíme 5 - 7 g čaju.
Čaj v kanvičke následne zalejeme vodou horúcou 80 - 90 °C a necháme lúhovať cca 1-2 minúty.
Nálev zlejeme do pomocnej kanvičky, aby sa premiešal, bol homogénny a nalejeme ho do misiek.
Odporúčame použiť vysoké voniatka a z nich preliať čaj do plytkejších misiek na pitie, aby ste si užili aj príjemnú vôňu čaju. Dobrá vôňa sa považuje za najdôležitejšiu vlastnosť čaju.
Teplé lístky v kanvičke zalejeme ešte niekoľkokrát podľa chuti, čaj je viacnálevový. Lúhovanie po druhom náleve po minúte predlžujeme.
Používanie krásnej príjemnej keramiky či skla na čajovom mori prináša hlbší pôžitok z čaju. Odporúčame.
S čajom sa nebojte experimentovať a pripraviť si to tak, ako Vám najlepšie chutí.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.